Amerika Ulusal Güvenlik Ajansı, Ulusal Güvenlik Sistemi (NSS) ve Savunma Bakanlığı (DoD), hassas konum verilerinin paylaşılmasıyla ilgili riski nasıl azaltabilecekleri konusunda mobil cihaz kullanıcılarına yol göstermek için bugün bir Bilgi Formu (CSI) yayınladı.

Akıllı telefonlardan tabletlere, akıllı saatlerden ve fitness takipçilerine kadar mobil cihazlar, son on yılda birçok insanın hayatında iç içe geçmiş, sayısız fayda sağlamış ve neredeyse vazgeçilmez hale gelmiştir. Bununla birlikte, faydaların ve rahatlığın bir bedeli olabilir. Mobil cihazlar, kullanılabilirlik gereği değerli konum verilerini depolar ve paylaşır. Bu veriler, bir konumdaki kullanıcı sayısı, kullanıcı ve tedarik hareketleri, günlük rutinler hakkında ayrıntıları gösterebilir veya kullanıcılar - konumlar arasındaki başka türlü bilinmeyen ilişkileri açığa çıkarabilir.

Buradan ulaşabileceğiniz bilgi formunda, mobil cihazların konum verilerini nasıl ve neden ortaya çıkardığını özetleniyor ve bunları kullanmanın getirdiği olası riskler açıklıyor. Kılavuz niteliğindeki bilgi formunda kritik konum verisinin paylaşımını sınırlandırmak için yapılması gerekenler listelenirken, bir mobil cihazın konum paylaşımını tamamen bitirecek bir çözümün olmadığı, azaltılsa da telefonun konum paylaşmaya devam ettiği konusunda da uyarıda bulunulmuş.

Bir cep telefonu, doğası gereği hücresel ağlara ve servis sağlayıcılara güvendiği için açıldığı andan itibaren konum verilerini ifşa etmeye başlar. GPS'ten Wi-Fi veya Bluetooth bağlantılarına kadar cihazların konum verileri, başkaları tarafından kullanıcının veya sağlayıcının izni olsun ya da olmasın elde edilebilir. Kablosuz sinyaller gönderen ve alan herhangi bir cihaz, telefonlara benzer konum risklerine sahiptir, buna Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazları, araçlar ve adında "akıllı" olan birçok ürün dahildir.

Her kullanıcı, konum izleme ile ilgili olarak hangi risk düzeyini kabul etmek istediğini değerlendirmelidir.